Selasa, 10 November 2015

Ganoderma Kopi dan Reishi Cendawan Connection

Ganoderma Kopi dan Reishi Cendawan Connection

Merah cendawan Reishi dan ganoderma lucidum adalah satu dalam yang sama. Mereka hanya dua perkataan yang berbeza yang digunakan untuk cendawan yang sama, salah satu yang telah digunakan dalam perubatan Cina untuk beratus-ratus tahun. Dalam Ganoderma Coffee, cendawan Reishi merah digabungkan dengan kopi Columbia teguh atau biji kopi lain untuk membuat secawan sangat kaya-merasa kopi. Selain itu, anda tidak akan dapat merasai Reishi pada semua kerana ia bercampur dengan kopi, tetapi anda akan mendapat manfaat kesihatan yang tidak terkira dari minum minuman.

Manfaat terbesar cendawan Reishi adalah cara yang menakjubkan ia membantu meningkatkan sistem imun, yang penting untuk orang yang mengidap penyakit kronik. Jika anda terdedah kepada selsema dan alahan kopi ini akan bekerja keajaiban dalam hidup anda dan keseluruhan kesejahteraan. Manfaat sering perasan dalam minggu pertama minum kopi setiap hari. Anda akan mula berasa lebih baik dan mula perasan anda tidak mendapat sakit sebanyak seperti yang anda lakukan pada masa lalu.

Sama ada anda lebih suka untuk memanggil ia Ganoderma kopi atau kopi Reishi merah, faedah yang anda akan menerima adalah sama. Cendawan Reishi merah telah digunakan dalam budaya primitif beribu-ribu tahun, lama sebelum perubatan moden adalah di tempat kejadian. Hanya baru-baru ini dunia mendapat angin apa yang masyarakat awal telah sentiasa diketahui, bahawa cendawan ini amat berkesan untuk menjaga orang sihat. Selalunya ia digunakan dalam perubatan Cina sebagai sebahagian daripada rejim kesihatan keseluruhan, kopi ini adalah tambahan yang sangat baik untuk diet sesiapa pun tidak kira tanpa mengira kesihatan anda, sama ada baik atau tidak. Pada masa ini terdapat tiada kesan sampingan yang diketahui untuk ganoderma dan ia tidak mempunyai ciri-ciri ketagihan. Ia juga disebut-sebut sebagai salah satu yang paling selamat dan dianggap herba di pasaran hari ini, dan ramai orang telah menemui setiap hari. Tidak terlalu banyak makanan tambahan herba, dan yang lebih penting kopi gourmet boleh dianggap sebagai satu cara untuk meningkatkan kesihatan secara keseluruhan.

Ganoderma Coffee sering digunakan sebagai alternatif kepada perubatan tradisional untuk merawat penyakit, atau ia boleh digunakan sebagai rawatan percuma ke perubatan tradisional. Jika anda alah kepada ubat-ubatan preskripsi yang doktor anda menetapkan kepada anda atau anda tidak bertolak ansur dengan dadah dengan baik, bercakap dengan doktor anda tentang kemungkinan menggantikannya dengan minuman kopi Reishi merah. Mereka mungkin atau mungkin tidak bersetuju, tetapi ia adalah penting untuk sekurang-kurangnya memberitahu pembekal perubatan anda tahu apa yang anda mengensotkannya di lakukan.

Kopi ini menawarkan sebahagian indah dalam membantu mencegah kanser, serangan jantung, kolesterol tinggi dan tekanan darah tinggi. Ganoderma Coffee bertindak sebagai pelega tekanan dan juga sebagai penstabil mood, sekali gus mengurangkan kebimbangan dan kemurungan. Walaupun cendawan Reishi merah telah wujud selama beribu-ribu tahun, ia hanya pada tahun-tahun kebelakangan ini, masyarakat Barat telah mula mengambil kesempatan daripada cendawan penyembuhan kuno yang indah ini.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar