Selasa, 10 November 2015

Kesedaran yang semakin meningkat dan Penggunaan Asli dan Organik Produk

Kesedaran yang semakin meningkat dan Penggunaan Asli dan Organik Produk

Membezakan antara produk organik dan semula jadi benar boleh membantu seseorang untuk menggunakan produk yang akan mendatangkan faedah kepada kesihatan dan kesejahteraan tanpa mengira jantina mereka. Walaupun pelbagai produk sintetik dan tiruan kini boleh didapati di pasaran, ramai daripada mereka mempunyai kesan sampingan yang tidak baik untuk kesihatan. Produk organik semula jadi untuk lelaki dan wanita adalah bebas daripada kelemahan itu dan adalah lebih lebih baik untuk tujuan tersebut.

"Pergilah hijau" adalah slogan siang dan segala-galanya yang seorang lelaki atau wanita memerlukan kini disediakan dalam bentuk organik. Makanan, produk pembersihan, dan juga bahan-bahan pakaian kini dihasilkan menjadikan mereka setimpal untuk hidup hijau. Bagi lelaki, ia sering pakaian dan makanan, bagi wanita ia adalah kedua-dua mereka dan juga produk-produk kecantikan yang penting untuk mendapat personaliti yang bersinar.

Unsur-unsur berbahaya dalam Beauty Produk Common

Kebanyakan pengguna tidak menyedari unsur-unsur berbahaya yang terdapat di dalam produk-produk kecantikan biasa. Unsur-unsur seperti ialah-

• Karsinogen yang tidak baik untuk kesihatan;

• Bahan-bahan yang boleh menyebabkan kanser;

• Kimia berbahaya kepada kesihatan dan sistem imun semula jadi.

Kira-kira 60% daripada bahan kimia yang digunakan dalam produk kecantikan boleh diserap dalam aliran darah pengguna. Permohonan yang mudah pada kulit akan mendapatkan mereka ke dalam aliran darah dan ia boleh merosakkan sistem dengan ketara. Salah satu bahan yang paling berbahaya adalah Phthalates yang biasa dalam produk kecantikan. Banyak syarikat-syarikat berjenama menggunakan sekitar tujuh Phthalates dalam produk mereka termasuk gincu, deodoran, minyak wangi, rambut dan badan semburan dan orang lain pelbagai. Mereka menyebabkan kemudaratan kepada kesihatan dan yang paling teruk terjejas adalah wanita hamil dan kejururawatan.

Asli dan Organik

Dalam dunia perdagangan istilah "semula jadi" dan "organik" mempunyai makna yang berbeza. Menggunakan produk organik akan mengurangkan risiko Phthalates serta kimia berbahaya yang lain dengan ketara. Produk semulajadi di sisi lain boleh mempunyai bahan-bahan yang luar biasa sintetik dan banyak. Produk disenaraikan "semula jadi" mungkin tidak semula jadi kerana ia mendakwa.

Mengelakkan Trik Commercial

Secara saintifik telah menetapkan bahawa menggunakan produk semula jadi organik dan sebenar mempunyai manfaat kesihatan. Oleh kerana ia mengurangkan risiko kesihatan yang dihasilkan oleh produk sintetik, ia juga memberi manfaat kepada pengguna dengan ketara seperti dalam bulatan. Tetapi pengguna harus berhati-hati tentang gimik komersial. Syarikat sering menerangkan produk mereka sebagai organik dengan hanya satu unsur organik dan pelbagai sintetik dan bahan berbahaya.

Membaca apa yang tersirat dan mengambil perhatian terhadap cetakan halus boleh membantu.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar